presse
 
 
 
 


En helt unik og brutalt ærlig stemme.


Frank Skovrand slipper nå sitt 4. album og er bedre enn noensinne. Hans tidvis brutale ærlighet både mot seg selv og omverdenen formidles med en intensitet og sårhet bare et levd liv kan skape. Samtidig bikker det aldri over til å bli selvmedlidende eller tungsindig. Det er noe befriende menneskelig og ikke minst sjarmerende over hele produksjonen. Som at det til enhver tid ligger en dirrende fandenivoldsk lekenhet bak alvoret.


Det er vanskelig å sammenligne Skovrand med andre norske artister, han beveger seg i en slags sfære med røtter i Vreeswijk og Bellman. Tidvis i et musikalsk nesten Tom Waits-aktig landskap og med tekster som vrir og vender på hvert ord og mening. Han er med rette tidligere blitt sammenlignet med Ole Paus, men for hver utgivelse blir det universet mer og mer Skovrandsk. Det er unikt, ærlig og nært og i samarbeid med Freddy Holms fantastiske arrangementer og ofte brilliante instrumentering er Opphørets Time blitt en av årets mest egenartede og spennende Norske utgivelser.


----------


Skovrand reiser mye rundt i forskjellige musikalske konstellasjoner. Både med band og alene med gitaren. Han er en anerkjent Vreeswijk-tolker sammen med bandet ”Pärs polare”, og har gjennom mange år hatt Evert Taube-forestillinger  i hjembyen Halden.


Alene med gitaren, når solen skinner, blander han gjerne sammen både Vreeswijk, Bellman, Taube og seg selv.


“Franks bakgrunn som skuespiller kan ha sitt å si for forbilledlig formidling av tekstmateriale som kan bryne seg med det aller beste”. Skrev musikkjournalist Tom Skjæklesæther i sin tid, og det er kanskje det som kjennetegner Skovrand best.


Kai Andersen. Produsent, eier og forvalter av legendariske Athletic sound studio skrev følgende om Skovrand:

“I et mylder av tanketomhet, dukker det fra tid til annen opp artister med noe ektefølt på hjertet. For oss som har valgt et liv med musikk, er det disse stundene som gir vårt yrkesvalg mening. Frank har levert en plate som ikke blir fanget opp av noen komersiell radar. Dette er en gave til folk som setter innhold først på agendaen.”


Og for å sitere selveste Svein Gundersen:

"Jeg har fulgt med på Skovrand. Han har en egenart og en orginal stemme og sound. Han formidler en tekst med en unik troverdighet”.